dimarts, 8 de novembre de 2016

PASSIÓ

Àmbit #caràcter: PASSIÓ
LA PASSIÓ PER EDUCAR ÉS L’ENERGIA DE L’EDUCACIÓ

El repte de la passió a les escoles FEDAC #avuixdemà connecta amb el lema amb què hem identificat la relació indissociable entre l’educació i les emocions, la nostra #passióxeducar. Durant molt de temps hem vinculat l’educació amb la intel·lectualitat, amb les habilitats manuals, les actituds i els valors, però la neurociència ens ha demostrat que el veritable motor de tot plegat són les emocions. La passió per ensenyar i per aprendre aporta una força il·limitada que ens empeny a conèixer, a realitzar, a mantenir la voluntat, a forjar el propi caràcter i, en definitiva, a tenir personalitat.

La passió l’hem de cultivar en nosaltres mateixos i en els nostres alumnes, per tal d’entendre, comprendre, compartir, transformar i recrear el nostre entorn. Tots naixem amb uns grans talents naturals i, amb el pas del temps, hi anem perdent el contacte, la majoria de vegades, i de manera paradoxal, a causa del procés de socialització i de l’educació que rebem. A conseqüència d’això, trobem moltes persones que mai no connecten amb els seus veritables talents naturals i que no són conscients del que en realitat poden fer, des de la seva passió.

Proporcionem als infants i joves experiències per apassionar-se i aprendre a descobrir els seus talents. Aquest procés de descoberta conté elements com la capacitat, la vocació, l’actitud i l’oportunitat, que haurem de saber desenvolupar i facilitar en ells, ja que el protagonisme principal és per als alumnes, per a cada un d’ells en particular. Tots tenen interessos i talents variats, i han de poder reconèixer quines són les seves aptituds naturals, què és el que més els agrada, i trobar així un espai vital per desenvolupar les seves capacitats, les seves habilitats i, en definitiva, la seva passió. Aprenem els uns dels altres a treballar en equip, a rebre i a donar, a compartir i a encomanar il·lusió; és la resposta que des de les escoles FEDAC, educadors, alumnes i famílies volem donar per ser persones felices en una societat més feliç. Aquesta passió per la nostra tasca ens porta a compartir experiències, emocions i sentiments, a treballar en equip, des de dins dels nostres centres i també obrint-nos a compartir les experiències que trobem fora de l’escola. Desitgem descobrir i activar tots els nostres talents, donar tot el millor de nosaltres i ser capaços de trobar el temps necessari per fer-ho; il·lusionar-nos en el nostre dia a dia i transmetre optimisme; tenir els nostres referents a la vora i, al mateix temps, ser referents per als nostres alumnes.


Els educadors sabem que no estem sols, ja que compartim amb les famílies aquesta passió per l’educació. Junts fem créixer les nostres escoles, creant l’ambient idoni en què els infants i joves puguin trobar i desenvolupar els seus talents, puguin somiar el món que volen i el puguin fer realitat amb el seu esforç i amb el nostre. 

La nostra vocació fa que ens apassionem per l’educació dels nostres alumnes; per això fem camí amb ells, els facilitem els mitjans, els acompanyem, els animem, els reconeixem els avenços i creixem amb ells per crear un món millor. I, finalment, fem que tot això sigui font de sentit i felicitat en lesnostres vides.

FEM CAMÍ

1 Passió per l’educació.
2 Entusiasme per l’aprenentatge continu.
3 Manteniment de l’alegria i el sentit de l’humor en el contacte i el diàleg.
4 Detecció i promoció del talent en els educadors i els alumnes.
5 Itinerari de descoberta vocacional en els alumnes. 
6 Selecció i formació d’educadors apassionats. 
7 Col·laboració amb testimonis que comparteixen les seves passions.
8 Establiment d’una xarxa entre educadors, famílies, alumnes i entitats que compartim la passió per l’educació.
9 Treball a partir de les intel·ligències múltiples.
10 ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada